niedziela, 10 maja 2009

zielone grzanki ze szpinakiem

śniadanie w kolorze zielonym jest miłym urozmaiceniem dla codziennych kanapek. bardzo lubię smak szpinaku i chrupiących rumianych grzanek.

zielone grzanki ze szpinakiem

szpinak, czosnek, oliwa, sól, pieprz, bułka paryska, ser żółty/brie

w garneczku rozgrzać 2 łyżki oliwy, wrzucić szpinak (ja używałam mrożonego), gotować aż powstanie jednolita "papka", dodać ulubione przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz ser - jeśli żółty to starkowany, a jeśli brie to pokrojony w kawałeczki. teraz pora przygotować grzanki, a nie ma nic prostszego - bułkę pokroić w kromeczki i podpiec w piekarniku, można także posmarować odrobiną masła. powinny być lekko rumiane i pachnące. na ciepłe nakładać szpinak i majowe śniadanie gotowe.

7 komentarzy:

  1. Uwielbiam wszelkie grzanki! Te na pewno też są pyszne!

    OdpowiedzUsuń
  2. Ooo jakie ładne! Zieloniutkie i optymistyczne :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bomba! Bomba kolorow i witamin :)
    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Piękne, pyszne i zdrowe, zielone śniadanko :)))

    OdpowiedzUsuń
  5. Jaki fajne te grzanki! Bardzo lubię szpinak, mogłabym go jeść codziennie. twoja propozycja jest świetna, wykorzystam ją na pewno!

    OdpowiedzUsuń
  6. Ostatnio stałam się fanką szpinaku. Do wypróbowania

    OdpowiedzUsuń