niedziela, 15 lutego 2009

muffinki malinowe z czekoladą i kokosową skorupką

kolorowe babeczki z mnóstwem dodatków. maliny lekko kwaskowe, słodka czekolada i ziarenka maku. pyszne na ciepło.

muffiny malinowe z czekoladą i kokosową skorupką

2 szkl. mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, szczypta soli, 3/4 szkl. cukru, mrożone maliny, 1/2 tabliczki białej czekolady, łyżka maku, 2 jaja, 1 szkl. serka homo, 100 g masła

kruszonka: 50 g masła, wiórki kokosowe, łyżka maku, 2-3 łyżki mąki

masło stopić, czekoladę posiekać, wymieszać suche i mokre. zrobić kruszonkę rozcierając w dłoniach wszystkie podane składniki i posypać nią babeczki. piec w 180st. około 20 minut.

7 komentarzy:

  1. jest przepis, udzielam pochwały :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mmmm....brzmi przepysznie:) a czy ,muffiny sa tez puszyste? nigdy nie dodawalam serka homo...ciekawe polaczenie:)

    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. Piekłam kiedyś muffiny z malinami, pyszne były. W zamrażalniku mam jeszcze trochę malinek, więc może trzeba je wykorzystać? ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Muffinki równiez i Ja upiekłam-wczoraj:) Mamy podobne wyczucie czasu hehe;)
    Bardzo apetyczne:)
    www.waniliowachmurka.blox.pl-zapraszam

    OdpowiedzUsuń
  5. widać, że smaczne bo po jednej muffince została tylko papilotka :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Ale pyszności :))) Mogę jedną? :)))

    OdpowiedzUsuń
  7. Cudne :)! Maliny! Czekolada! Kokos! Pycha... A ta kruszonka... Bajeczna ;). Mniam.

    OdpowiedzUsuń