piątek, 24 lipca 2009

ogórki i miód

nie uwierzy ktoś kto nigdy ich nie spróbował. dla mnie ich smak jest naprawdę wyjątkowy. jeszcze niedawno nie zauważałam w nim nic zadziwiającego, ale teraz wiem, że to smak, za którym warto tęsknic od lata do lata. bo najpyszniejsze są te zerwane z krzaka, z miodem z własnej, z naszej pasieki.

ogórki z miodem

świeże ogórki, miód

przepis bez przepisu. umyte ogórki obieram (lub gdy mają miękką, smaczną skórkę to zostawiam je z nią), przekrajam na pół i maczam w pysznym, płynnym miodzie.

10 komentarzy:

  1. Wow, ogórek z miodem? Nigdy nie probowałam. Zaskakujące połączenie. Ciekawi mnie smak :)))

    OdpowiedzUsuń
  2. u Komarki napisalam: moja mama pochlania takie ogorki w ilosciach hurtowych... chociaz w ciazy nie jest :]

    OdpowiedzUsuń
  3. trzeba tylko lubić miód ;) u mnie nie przejdzie ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. uwielbialam jako dziecko i bardzo lubie do dzisiaj,tylko,ze musza byc do tego POLSKIE (obowiazkowo) ogorki gruntowe-inne nie smakuja :)

    OdpowiedzUsuń
  5. A ja pierwszy raz słyszę o takim połączeniu. Ciekawe...

    OdpowiedzUsuń
  6. Superb! :-)

    A wiecie jaka dobra jest rzodkiewka z miodem? :-)))

    OdpowiedzUsuń
  7. takiego połączenia jeszcze nie próbowaliśmy :) a u Ciebie jak zwykle zmiany :)

    OdpowiedzUsuń
  8. http://ziemianinwkuchni.blox.pl25 lipca 2009 14:03

    zgadza się zgadza, dobre ogórki z miodem to pyszna przekąska, trzeba tylko uważać by goryczki nie miały co się zdarza gdy białość w żółć przechodzi

    OdpowiedzUsuń
  9. Bardzo ciekawe połączenie:)

    OdpowiedzUsuń
  10. A ja nieodmiennie zazdroszczę własnej pasieki i miodu prosto z plastra :)

    OdpowiedzUsuń